+90 212 227 4480

Sertifika Programları

VERİ İŞLEME VE RAPORLAMA SERTİFİKA PROGRAMI

Program Süresi: 66 Saat (Hafta sonları)

Başlangıç Tarihi: 17 Şubat 2023

Eğitim Yeri: Sanal Sınıf

Programın Amacı:

Bu programın temel amacı, katılımcılara veri esaslı uygulamaların temelleri hakkında bilgi kazandırdıktan sonra, uygulamalı olarak Microsoft paket programları üzerinde nicel veri işleyebilme yetileri kazandırmaktır. 

Programın ilk bölümünde MS Excel ile veri işleme, grafikler çıkarma ve ayrıntılı fonksiyonları kullanmayı öğrendikten sonra, Excel’in veri analizi ve çözücü araçları derinlemesine anlatılacak ve katılımcılarla beraber uygulamaları yapılacaktır. Programın devamında kullanılan platformlardan bağımsız olacak şekilde, veri tabanlarının temel mantığı, SQL dili ve veri tabanı yönetim sistemlerinin esasları anlatılacaktır. Katılımcı veri tabanlarının özelliklerini tam olarak kavradıktan sonra, MS Access ile ilişkisel veri tabanı yönetim sistemine geçilecektir. Öğrenilen tüm veri tabanı ve SQL araçları, MS Access üzerinde öğrenci ile birlikte uygulanacaktır.  Ardından Power BI ile veri analizi ve görselleme üzerinde durulacak ve katılımcılarla birlikte uygulamalar yapılacaktır. 

Tüm araçlar, katılımcıların uygulama yaparak derse aktif katılımı ile öğretilecektir. Dersler uzaktan canlı bağlantı ile gerçekleştirilecektir.

Programın Hedefleri:

  • Katılımcıların başta MS Excel, MS Access ve Power BI araçları olacak şekilde çeşitli veri içerikli araçları kullanabilmesi ve bu araçlarla projeler gerçekleştirebilmesi,
  • Eğitimde öğretilecek araçların arkasındaki veri işleme ve ilişkisel veri tabanı yönetim sistemi teorik mantığının kavranması,
  • Katılımcıların sonrasında karşılaşacakları farklı bir platform veya araca rahatlıkla uyumlanabilmesi, 
  • Veri bilimi konusunda farkındalık kazandırılması hedeflenmektedir. 

Programın Hedef Kitlesi:

Programın ana hedef kitlesini, MS Excel, MS Access, Power BI kullanan ya da kullanmak isteyen ve bu araçlarla veri işleyen kişiler ile veri analizi, veri bilimi gibi kavramları aktif olarak kullanan ya da kullanacak olan kişiler oluşturmaktadır. Katılımcıların belirtilen konularda tecrübe sahibi olmalarına gerek yoktur; tüm konular giriş seviyesinden başlanarak anlatılacaktır. 

Programın Eğitmenleri:

Her biri kendi konusunda uzman Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından verilecektir. 

Programın İçeriği:

  1. Hesaplama Tabloları ile Veri İşleme
  2. Araçlarla Veri Analizi
  3. Veri Tabanı Temelleri
  4. VTYS ile Veri Analizi
  5. Power BI ile Veri İşleme ve Görselleştirme

İletişim ve Detaylı Bilgi: gisiklar@gsu.edu.tr

afis-gorseli-veri-isleme-ve-raporlama

Bilgi veya Başvuru Talep Formu